Sayfalar

28 Aralık 2011 Çarşamba

Biscotti (Bademli, incirli)

Malzemeler:
50 gr. tuzsuz tereyağ
1,5 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
75 gr. bütün badem
100 gr. kuru incir
1 yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.
Tereyağını eritin.
Un, şeker, tuz ve kabartma tozunu geniş bir kaba koyun.
Badem ve incirleri de ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın.
Küçük bir kapta yumurta, yumurta sarısı, vanilya ve erimiş tereyağını karıştırın.
Kuru karışımın ortasını açıp, sıvı karışımı ortasına dökün.
Hepsi iyice karışana ve bütün malzemeler biraraya gelene kadar karıştırın.
Hamuru ikiye bölün ve unlanmış yüzeyde her parçayı 20 cm uzunluğunda silindir haline getirin.
Pişirme kağıdı konmuş tepsiye her iki silindiri de aralık bırakarak yerleştirin.
Fırının orta katında 30-40 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra soğumalarını bekleyin. Soğuyunca iki silindiri 1cm kalınlığnda diagonal dilimler şeklinde kesip tepsiye dizin.
Önceden 170dereceye ısıtılmış fırında tekrar 20 dakika pişirin.
Soğuyana kadar bekleyin, sonra da ya siz gidin ya bir arkadaşınızı çağırın, beraber şöyle güzel bir çay ya da kahve sefası yapın!
Afiyet Şeker Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız?